You are here

Fietstocht door Bangkok

Fietstocht Bangkok

Het nemen van een fietstocht door Bangkok is zeker aan te bevelen. Het is de beste manier om de stad van dichtbij te ontdekken. Er zijn organisaties die dagelijks een tour aanbieden naar de Bangkok Jungle, een gebied aan de overkant van het centrum van Bangkok waar weinig auto's en gebouwen zijn. Ook kunt u fietsen door de straatjes van China Town. 

Een van de bekendste organisaties in Bangkok is Co van Kessel. Co van Kessel is meer dan 30 jaar geleden begonnen met fietstochten in Bangkok. Hij woonde er al een tijd en had een grote voorliefde voor Bangkok. Hij wilde graag het traditionele bangkok delen met anderen. Een wereld van rust en vrede en waar de Thai nog het traditionel leven leidden. Zo komen de fietstochten langs kleurrijke bezienswaarigheden en geurende markten. Co van Kessel biedt diverse tours aan.

Ook via onze website kun je via Viator een fietstocht door Bangkok regelen. Deze tocht begint bij het Viengtai Hotel op Rambuttri (parallel aan Khao San Road). Je gaat dan in een taxi of minivan naar het beginpunt van de tour. Nadat er een geschikte fiets gevonden is en een korte uitleg, ga je naar Khao San Road. De fietstocht is 20 kilometer en gaat door Bangkok Noi, het hart en ziel van bangkok. Aan de overkant van de Chao Phraya rivier van de Thonburi kant van Bankok, heeft dit gebied een unieke stijl met smalle straatjes. Het oude Bangkok Noi is gevestigd door koning Chai Raja van de Ayutthaha periode (1532-1546).  Je ietst door de straatjes van Bangkok langs de rivier en je gaat over de beroemde Rama VIII brug. Ook kom je langs Wat Arun en Wat Sathut. Je gids kan je assisteren met het regelen van een taxi terug naar je hotel als je dat wilt.