You are here

Tips Koh Lipe

Hier vind je wat tips over Koh Lipe als je een bezoek gaat brengen aan dit prachtige eiland. Zo vind je tips over de beste reistijd, maar ook over de verschillende pieren, en de diverse facaliteiten zoals hoe je aan geld komt op Koh Lipe, maar ook over internet, elektriciteit, en  meer.

Beste Reistijd

Koh Lipe heeft het hele jaar door toerisme, en ook de boten varen er het hele jaar door naartoe. Het laagseizoen is tussen mei en november, en het piekseizoen is tussen december en eind februari. Veel resorts zijn dan volgeboekt. 

Geld

Tot nu toe was er geen pinautomaat (ATM) op Koh Lipe, maar sinds februari 2014 is er één geplaatst bij de 7 Eleven op de Walking Street. Het is de enige pinautomaat op Koh Lipe, dus je kunt er niet op vertrouwen (de pinautomaat kan buiten gebruik zijn). De pinautomaat is alleen met creditcard te gebruiken (Visa of Mastercard) en dus niet met een pinpas (Maestro). De enige andere manier om aan geld te komen is door middel van een creditcard bij de grotere resorts op Koh Lipe (zoals Varin Resorts) en bij de Koh Lipe Travel Shop in Walking Street. Vaak wordt een toeslag van 5% berekend. Ook kun je op sommige plekken andere munteenheden zoals Maleisische Ringgit, Euro's of Dollars omwisselen voor Baht. Bundhaya Resort heeft de beste wisselkoers voor dollars, euro's, ponden en ringgit, maar het is alsnog lager dan dat je in een grote stad zult krijgen. 

Internet

Wifi is bij sommige hotels, bars en restaurants beschikbaar. Ook zijn er internetcafe's aanwezig. Het internet is vaak langzaam. Als je snel internet wilt is het aan te raden om een lokale simkaart te kopen en om het 3G netwerk te gebruiken. 

Mobiele Netwerken

Mobiel netwerk en data is beschikbaar via DTAC en AIS (True Move is niet beschikbaar op Koh Lipe). Ook is er 3G beschikbaar. Lokale prepaid simkaarten zijn te koop bij sommige minimarkten en diverse winkeltjes op het eiland, en bieden een goedkoop alternatief voor lokale en internationale telefoongesprekken en voor toegang tot het internet.

Immigratie

Het Immigration Office is aan de oostzijde van Pattaya Beach, naast Bundhaya resort. Op dit moment is het kantoor alleen geopend tijdens het hoogseizoen, wanneer de boten vanaf Langkawi (Maleisië) varen. Je kunt hier Thailand binnen komen als je bijvoorbeeld uit Maleisië komt, je krijgt dan een 15-daags visum. Let er op dat je deze periode niet overschrijdt, je zult dan namelijk naar het vasteland moeten reizen, want het Koh Lipe douanekantoor kan hier niet mee omgaan. 

Dokter

Het 'ziekenhuis' ligt naast de school op Sunrise Beach. Er is een dokter die Engels spreekt, en een verpleegkundige. Er is een basisvoorraad medische artikelen en er kan eerste hulp worden verleend. In geval van nood kunnen ze transport naar het vasteland organiseren. Het telefoonnummer is +66 85-454 3814. 

Apotheek

Een goed bevoorrade apotheek ligt in het midden van Walking Street, met een aardige eigeaar die goed Engels spreekt. Een andere apotheek is naast Harmony Bed en Bakery vlak bij Sunrise Beach.