You are here

Duiken

Duiken Koh Samui

Het zuiden van Thailand heeft mooie duikplekken, dus ook rondom Koh Samui. Bij Koh Samui zelf is het water niet heel helder, dus om te duiken kun je beter naar plekken rondom koh Samui, daar is kristalhelder water en prachtig koraal. De beste tijd van het jaar om Koh Samui te bezoeken om te duiken is tussen Juni en Augustus, maar het hele jaar door kun je er prima duiken. Thailand wordt beschouwd als een van de veiligste bestemmingen om te duiken en te snorkelen ter wereld, en is perfect voor beginners. Rondom Koh Samui kun je genieten van onderwater bergen, koraal, rotsen, en walvishaaien. 

  • Samran Pinnacles: op deze plek is de stroming vaak sterk, dus het is alleen aan te raden voor ervaren duikers. Je vindt hier bijvoorbeeld barracuda's. Er zijn drie rotsformaties vlak bij Sail Rock. 
  • Ko Kra & Koh Losin: dit zijn twee kleine eilanden ten zuidoosten van Samui. Er zijn zwartpunthaaien en schildpadden te zien. 
  • Ko Tan: dit is een klein eiland ten zuiden van Samui en is een perfecte plek om te duiken en te snorkelen. Er is veel prachtig koraal en veel vissen. Het ligt niet ver van Samui, en er gaan vele longtailboten naar toe. Als je naar het eilandje toe wilt, ga dan naar de Thongkrut pier.