You are here

Snorkelen Koh Tao

Koh Tao Snorkelen

Koh Tao is ook perfect om te snorkelen. Het leven in de zee rondom het eiland Koh Tao is namelijk geweldig met prachtig koraal. Je kunt bijvoorbeeld een snorkelset kopen in diverse winkels op het eiland voor ongeveer 400 Baht (10 euro). Ook zou je een snorkelset per dag kunnen huren bijvoorbeeld bij hotels. 

Een optie is om een longtail boot te huren voor een dag, en dan het eiland rondvaren op zoek naar de beste snorkelplekken op Koh Tao. Een andere optie is om met een georganiseerde trip op een snorkel tour te gaan, vaak is de lunch inclusief, en dit kost ongeveer 650 Baht. 

Er zijn vele schitterende stranden om te kiezen als je je snorkel trip gaat plannen, en we noemen hier een aantal favorieten plekken. Tanote Bay is bijvoorbeeld prachtig met helder water en koraal, en je kunt zelfs al door het water heen kijken zonder je snorkel op te doen. Er is veel kleur en leven te zien. Shark Bay is ook een geweldige plek, waar je bijvoorbeeld zwartpunthaaien kunt zien. Dit strand heet ook wel Haad Tien en is een van de populairste snorkelplekken op Koh Thao. Het zicht is hier soms niet optimaal. Een andere plek is Haad Sai Daeng, echt foto-waardig. Er zijn wel veel rotsen maar die zorgen onder water juist voor het prachtige beeld.